Om vi människor har rätten att styra över djur och växter, deras vara eller icke vara, så borde vi ha dödsstraff också...

Hur skall man göra för att rädda jordklotet?

Om människor är så lata att dom inte ens ids att sortera sopor. Hur skall vi då kunna åstadkomma större lösningar för att rädda den planet vi människor har dömt till undergång?

Är det inte vårat ansvar att rädda något vi håller på att sakta men säker kväva till döds?

Jag vet att jag inte är någon hjältinna i denna fråga, men jag gör i alla fall något. Jag sorterar soporna, jag försöker att inte konsumera i onödan och jag försöker att tänka mig för hur mycket jag använder bilen.


Men det verkar som om det finns människor som ännu inte har förstått vad det är vi människor håller på med. Att vi faktiskt förstör den jord vi själva lever på och av...

Men hur kan man ha missat att förstå vad det är som händer? Struntar man bara i vad som sägs och anser att det inte rör dom? Hur kan det rimligen inte röra någon enda människa på denna jord?



Jag får panik när jag tänker på en film jag såg. Den handlade om miljön och miljöpåverkan.

Där berättade dom hur många jordklot vi skulle behöva för att kunna fortsätta leva som vi gör idag. I Sverige tror jag vi skulle behöva ett eller om det var två jordklot till för att kunna fortsätta som vi gör idag. Hela värden skulle behöva jorden och ytterligare sju jordklotet till för att kunna fortsätta som vi gör!


Ibland önskar jag att människan aldrig funnits. Då hade vi inte kunnat förstöra så mycket som vi gör! Vi förstör i princip allt vi tar i. Vi förstör miljön, vi utrotar djur som funnit på den här planeten många tusen år före oss, vi anser oss ha rätten att bestämma vem och vad som har rätt att lev och existera.

Vad ger oss rätt att döma och bedöma?

Dom flesta människor tycker att det trots allt är fel att döda människor, varför är det då inte fel att döda djur och växter?

Folk säger att djur kan inte prat så dom har ingen rätt att lev, dom är bara dum och korkade.

Till det vill jag bara säga; håll käften och lyssna så kommer ni att märka att dom kan prata. Inte det språk vi pratar, men dom pratar. Om du är öppen för att vad dom vill säga så kommer du att förstå!

Men växter kan inte prata och dom har definitivt inga känslor!

Om du ställer dig tyst mitt ute i skogen så kan du känna att skogen lever!


Många tycker säkert att jag är knäpp, men jag anser att djuren och även växterna har precis samma rätt som vi.

Varför behandla liv olika? Liv som liv, eller?


Kommentarer
Postat av: Stella Huber

Du har alldeles rätt.

Man blir förbannad, jag menar, exempel: Vi VET att vi konsumerar för mycket, att det skadar vår jord och allt liv på den, människor, djur och natur. Ändå, nu i den ekonomiska krisen, så är den stora frågan: Hur ska vi få folk att börja konsumera mer igen, så "hjulen börjar rulla" ?! Man vet vad som är fel, men ingen bryr sig på allvar.



Man lägger ner busslinjer och tågbiljetterna är fortfarande dyra... Varför förenklar man inte, varför kan man inte ta med sig cykeln på tåg och buss, som man kunde förr? Varför sätter man inte in minibussar, såna som finns i många andra länder och går hela tiden, istället för våra stora bussar som går sällan och ibland med bara en person ombord?



Okej, jag vet att "det görs mycket..." . Men det görs långt ifrån tillräckligt. Vi fattar inte, människan måste kämpa emot sin egoism.



Det jag tänker ibland är: Vilken tur att jag lever nu, och inte i framtiden. Tänk hur det kan bli, tänk hur allt kommer se ut....



Nu drog jag upp allt skit. Men det finns ju mkt positivt som görs. Av folk som bryr sig på allvar. Men de hörs inte. Deras röster kvävs i bruset av kommersialismen.

För visst, visst vill vi rädda mijön. Men det viktigaste är pengar, för pengar gör dig rik. Och då har du chansen att bli lycklig, eller hur? Så är det ju.

Pappa berättade en intressant sak för mig. I Bhutan, ett land i sydostasien, räknar inte staten BNP (bruttonationalprodukt). Där räknar man Lyckonationalprodukt, hur lycklig varje invånare är. Vilket inte är samma sak som hur mycket pengar den har.

Målet för landet är ett så lyckligt folk som möjligt.



Apropå vad du skriver om djuren och deras situation... Mariel min Mariel, bli vegetarian! Då kommer du kunna leva med ett renare samvete. Jag är inte den som tycker om att försöka tvinga på folk mina åsikter. Men vad som gör mig rädd är folks okunskap i ämnet Djurindustri (jag menar inte dig personligen nu, jag menar överlag). Jag tror på allvar att om slakthusen hade glasväggar så folk såg hur det gick till, så skulle ingen äta kött. Jag hoppas att det är så, det bygger väl på att jag ändå, nånstans därinne, tror att människan inte är ond. Hon är okunnig.



Om du har lust, så kan jag rekommendera en mycket bra och mycket lättläst bok som heter: Vadå Vegan av Lisa Gålmark. Den fick mig att bli vegan, innan tyckte jag att "det var väl ändå lite överdrivet.."

Boken är även bra om man är nyfiken på att bli vegetarian, eller bara vill få en inblick i djurindustrin.



Hoppas vi ses i sommar Mariell! Jag kommer jättegärna och hälsar på på din ö :) Kraaaaaam!



2009-07-02 @ 16:22:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0