Hundvakt!

Idag har jag då varit hundvakt för lilla Nisse...
Det gick jätte bra, när vi var ute och gick en lite prommis så lärde han sig att INTE skälla på andra hundar! Duktig kille!
Jag lät vilden vara hemma och sova lite medan jag träffade Emelie en stund. Vi lämnade en jobbansökan på Guldfynd, eller hon gjorde, jag var bara eskort ;)
Sen åkte vi ner till Hamnterminalen Servering och så åt jag lunch. Där satt vi länge och pratade om ALLT!
Sen följde hon med till busvalpen och lekte lite med honom. När matte kom hem så körde jag Emelie till Öster och "dumpade" henne där. Sen åkte jag hem. Nu skall jag tvätta och packa, fastlandet i helgen!

Bilder på busfröt kommer i morgon!

Ha en bra fortsättning på dagen!

Dom utlåvade KORTEN! Och några till!

Jag ber om ursäkt att dom utlovade bilderna inte kom igår? Jag visste inte att dom var så efterlängtade! ;)
Så dom ?kumma? nu! Vi hade jätte mysigt! Visst blåste det men det gjorde inte så mycket...


Idag var jag i stan och tog en fika med några kompisar.
Skönt att göra något annat än att bara gå hemma hela dagarna!
I morgon skall jag vara hundvakt för en lite springer- Cocker valp! Lilla Nisse?
Lika så på onsdag skall jag se efter den lilla halvgangstern! ;)  Men det går nog bra!
Jag skall försöka fostra honom lite, det behöver han, husse och matte brukar även be om min hjälp på den fronten så? ni skall få lite bilder på honom också om några dagar?
Jo, juste det, bilderna var det? här ?kumma? dom!

 

image16

Jag tänkte att jag skulle ta kort på dom när dom gick så fint på stranden, så jag smög tyst och försiktigt fram. Gissa vad som händer? Kita... hon tyckte att det var jätte kul att springa rakt igenom flocken och skrämma bort alla fåglar! Hon tycker nämligen inte om att jag tar kort och specielt inte på henne, så jag tror att det var lite av tanken att reta mig oxå! Men några av fåglarna var modiga och stannade i skvalpet vid strandkanten...


image17

Pappa och jag lekte lite kurragöma med hundarna...Så vi sprang och gömde oss medan hundarna letade efter den andre... Så jag gömde mig och så ladde jag med kamerna och tänkte jag skulle ta ett kort när dom kom i full fart  nerifrån stranden och letade.. Dom kom lixom inte.. eller... jo dom kom. Men inte från det hållet! Dom kom bakom min rygg och jag trodde jag skulle dö! Det var länge sedan jag blev så rädd! Kita stoppade sin ISKALLA nos i nacken på mig!


image18

Medan jag plockade fram fikat så passade Ricco på att överfalla HUSSE!!


image19

Min GODING "Plutten". Fast han e egntligen ingen plutt... Han tillhör ju dom lite större raserna... Men han är VÅRAN Plutt!


image20

Kolla in utsikten vi hade när vi fikade!

image22


image21


Men när vi kom hem blev det badet för Kita, då  var hon inte lika glad längre!
image23

Nu skall ni få se en RIKTIG surpuppa!

image24

Hon var SÅ SUR!!! Dels för att hon hamnade i badet och dels för att jag  tog kort på henne! (som jag nämnde tidigare tycker hon inte alls om jag tar kort på henne hela tiden....) Fast hon fick godis som belöning för att jag terroriserade henne! Då var hon nöjd igen!

När jag var i stan idag så tog jag lite kort på våran kära mur!

image25

Nu skall jag sova så att jag orkar upp i morgon BITTI!!

God natt på er!

 


Vart tog solen vägen?

Tyvärr är det inget kanon väder som det varit några dagar nu.. Men det regnar eller snöar i alla fall inte! Så jag och pappa skall åka till Tofta snart och gå med hundaren! Jag tänkte att vi skulle ta med lite fika ut också så blir det nog extra mysigt!
Jag återkommer senare med bilder!

Försökte ta lite kort idag, men mina modeller var inte helt sammarbetsvilliga! Men några kort blev det i alla fall!

Tänk att det skall vara så svårt att komma till skott och skriva färdigt jobbansökan till Maxi! Jag har ju börjat och är nästan färdig, har bara finputsning kvar! Men ändå så börjar jag med annat varje gång jag sätter mig vid datorn och tänker att jag skall skriva färdigt den... Sen har jag också tänkt att jag skall börja skriva ett personligt brev till skolan så att det är färdigt när jag fått ihop bilderna, och skall skicka in ansökan, men inte kan jag ta mig i kragen att göra det heller! Jag bara skjuter upp det hela tiden! Fattar inte varför! Det är ju inte så svårt! Inte ansökan till Maxi i alla fall, den e ju som sagt nästan färdig!

Hm, kom på en sak? Jag tror jag skall prova? jo, jag provar att avlägga ett löfte här och nu:

Här med lovar jag nu att ansökan skall ligga färdig i ett adresserat kuvert ikväll senast klockan? hm, senast klockan 17,00! Om jag avger ett löfte på min blogg så borde det göra att jag får ändan ur vagnen, tummar ur?? osv. osv. Eller vad tror ni?

Det är jätte härligt väder ute! Fast det är kallt och blåser. Jag satt ute på terrassen tidigare och läste lite mat tidningar och annat? Jag hade tagit ut hundarnas korkar så att dom kunde få ligga ut dom också, för det brukar dom vilja. Men dom tyckte det var kallt och ville bara gå in, men jag visste att släpper jag in dom och stannar kvar ute självså skall dom bara ut igen och så kommer dom ränna in och ut hela tiden? Så jag la en handduk över Kita. Sen trodde hon att hon inte fick gå därifrån så hon låg och pep sit Kitapip?! För er som inte hört henne sätta kan jag berätta, MAN BLIR GALEN! Och det spelar ingen roll vilka ord och kommandon han än använder, hon slutar inte förens hon fått som hon vill!

Tillslut orkade jag inte höra henne så jag la in tidningen och hämtade kameran. Jag tänkte att när det ändå är fint väder så är det lika bra att försöka ta lite bilder så att jag kan få ihop dom där bilderna till ansökan som jag skall skicka till skolan?

För er som inte vet så har jag tänkt att jag skall börja en ?foto kurs? i höst. Den är ett år, på en folkhögskola i "Glada Hudik?? till ansökan dit behöver jag ett personligtbrev och 6-8 foton.

Så jag håller på att plåta allt vad jag kan!

Några bilder från dagens foto skörd:

image9
Jag tycker det ser mysigt ut att vara nerbäddad så där.. MEN DET TYCKTE INTE HON!!
image10
OM jag gömmer mig kanske inte kameran hettar mig... Hoppas det funkar! Tyvärr, lillan det funkade inte...
image11
Där borta är det nog något som är spännande... Matte kan vi få kolla??
image12
Nej, där borta var det, som det var spännande... Kan vi få kolla det då? Sluta plåta nu, släpp ner oss så vi kan få kolla!!
image13
Nu jäklar matte, jag skall skälla tills du kommer ner! OBS! Hon är inte så tjock som hon ser ut på bilden! ;-)
image14
Jag vet inte hur han gör,för han biter inte på leksakerna när dom händger sådär, han lixom hänger sakerna under läppen på nått sätt och bär omkring på dom som om det vore en cigarr...
image15
Matte, MÅSTE jag stå här? Kan vi inte sluta ta kort nu? Jag har en bättre idé, vi kan leka istället!
Snälla, jag KAN väll få gå ner NU?
Men lillan är så snäll så även fast hon inte vill stå där så stog hon kvar tills jag lyfte ner henne..! (för henne typ hundra år senare...!) På riktigt typ FEM MINUTER senare.. NEJ DÅ, så länge behövde hon ABSOLUT INTE stå där jag lovar!! Det var bara en liten stund!


Nej, nu skall jag sluta skriva, här i alla fall. Nu skall jag se till så att jag håller mitt löfte...

Ha en underbar dag och njut av vädret!

Alla Hjärtans dag och slut på prövotid....

Idag var vi då vid Lotta, veterinären, med Kita. Och som hon tidigare trodde så var det en kraftig urinvägs infektion. Hon fick antibiotika, så får vi hoppas på att lillan blir bättre, och slutar lukta!!

Idag är det då alla hjärtans dag! Hoppas alla har haft en bra dag! Min underbar vän Emelie kom förbi en stund idag innan jag och pappa störtade iväg till veterinären.. Men i alla fall så fick jag en JÄTTE söt och fin present av henne! Att jätte fint hjärta som man sätter värmeljus i, det satt också ett jätte sött värmeljus format till ett hjärta där i! TACK så jätte mycket Emelie! Inte nog med det, Emelie bjöd på en äkta skattjakt också! Vi letade och letade och letade efter hennes bilnyckel som hon tappt bort under den dryga kvarten hon var här! Tillslut fick hon ta min husnyckel och fortsätta leta själv, för jag och pappa var tvungna att åka! Efter en stund ringde hon! Gissa vart den var, den låg på marken precis utanför bilen?! Snacka om typiskt!


Apropå alla hjärtans dag föresten! Grattis Elin, nu är din prövotid slut och du kan fortsätta köra som en galning ;) Skoja bara! Du kör inte alls som en galning, du kör jätte fint och jätte bra! Men Grattis i alla fall! Snart så är det Marias tur att slippa ha körkortet till låns!

 

Ha en jätte kväll allihop!

SOLEN ÄR HÄR!!!!

Underbart! Nu är det soligt och varmt ute igen! Det är ju såhär det skall vara, inte kallt grått och j-vligt! Jag pappa och grannen stod intill väggen på terrassen och drack eftermiddags kaffe och åt överblivna julkakor? Å, så mysigt och härligt det var! Det är ju så det skall vara varje dag!

I morgon skall vi med lillan (Kita) till veterinären lotta. Kita luktar väldigt illa och när pappa pratade med Lotta så trodde hon att det kunde vara en kraftig urinvägsinfektion? HU stackars lillan! Men det blir nog bra när hon får komma till Lotta!

Nu skall jag fortsätta med storstädningen! Suck, vad tråkigt! Men det blir fint så det är värt det!!

Ha det bra! Njut av solen nu när den är på besök på våran lilla vackra ö!

image7
En bild jag tog häromdagen på lillan och hennes bebis?
image8
Ricco är lite sur för han tycker det är dags för mat...

Super grannen!

Vilken super granne vi har! Vår käre super granne brukar gå med våra två lufsar på vardags morgnarna/förmiddagarna. Idag hade jag tänkt att jag skulle följa med henne på förmiddags rundan eftersom vi har en extra hund här några dagar, och jag ville inte belasta henne med en hund till och en hund hon inte känner dessutom? Jag vaknar strax före halv 10 av att jag hör grannen komma in genom ytterdörren. Jag ropar till henne at jag kan ta Alice så behöver du inte gå med alla tre. Vet ni vad? Jo, då har hon redan varit ute med alla tre! Kan ni tänka er! Hon är över 70 år, har aldrig haft egna hundar och hon går ut med TRE STORA hundar själv! Har ni en sådan super granne?! Det är nog en av dom snällast människor jag någonsin träffat! Hon flyttade hit i samma veva som min mormor dog, kommer inte ihåg om det var före eller efter, men i alla fall, hon har blivit som en extra mormor, hon är precis sådär som man tänker sig en mormor?! Och hon ställer alltid upp på allt möjligt vi hittar på och ber henne om, som en mormor skulle göra? ;)

 

Nu är jag i planerings tankar?

Lugn jag skall inte gifta mig! Nej, min älskade syster fyller 30 år i april, så hon skall ha fest i påsk. Och hon har givit mig det stora förtroendet att vara ansvarig för maten?!!!

Så jag håller nu på att lura på vad man skall hitta på för festlig, billig och GOD trerätters meny!

Några förslag? ;)


image3
Gärna något lyxigare än det här... Även om det är gott med bananer, glass och maränger..!! =)

Njut av kvällen!

Torsdag- Söndag...

Nu var det ett tag sedan jag skrev, det här hänt ganska mycket?

I torsdags så var jag ute hos U-B hela dagen! Jätte skönt! Kita fick göra nått som hon aldrig får göra annars! Hon fick fackiskt vara i soffan! Två gånger fikade vi semlor och så åt vi en jätte god lasagne till middag! Mmm va den var god! Jag och Kita såg på film medan U-B tog en liten tupplur på eftermiddagen! Vi såg Kalenderflickorna! Den var bra och sorlig! Tyckte jag fast jag tror Kita tyckte den var tråkig, för hon var mest intresserad av sitt tuggben eller så sov hon!

Vid midnatt så fortsatte jag och Kita söderut, till Burgsvik. Där vi spenderade natten? Vid lunch åkte vi hem, då hade vi även sällskap av min käre bror som skulle vidare till stan och hämta jobb bilen, (han kör färdtjänst för Tuva).

Tog en jätte härlig springrunda med hundarna i spåret!

När pappa kom hem från jobbet hade han Vita faran med sig, Alice min fasters jätte söta och charmiga Clumber spaniel!

På kvällen var vi bortbjudna, en jätte trevlig kväll! Trots att vi missade Let?s Dance?

 

Igår så gick jag och pappa en JÄTTTE härlig lång prommis i skogen i det super sköna vädret!

På kvällen åt vi toast och såg Melodifestivalen. Ingen låt som var sådär wow, den var bra? tyckte att dom var ungefär lika allihop. Fast Krister hade ju inte behövt gå vidare.. Då fanns det andra som var bättre? Dock kul att Amy Diamond gick vidare tyckte jag!

Under middagen och Melodifestivalen hade vi sällskap av vår käre granna och
?förmiddags matte?!

 

Idag är det jätte tråkigt väder! Usch! Tur att pappa gick med hundarna idag! ;) så jag  slapp! Fast jag får väll ta dom en lite kortis ikväll?

Vi såg reprisen av Let?s Dance idag. Jag säger bara T I N A! Hon har varit min favorit från början? vi kockar måste ju hålla ihop;) Hon var verkligen grym i det här programmet!!!! Men jag tycker att Carl-Petter är bra också! Hoppas dom kommer etta respektive tvåa!

 

Nej, nu måste jag ta mig i kragen och sätta igång och skriva lite arbetsansökningar!

Jag lär nog inte få jobbet på Linds växthus ;( Hörde att det var några sökande?inte så många (ironisk) bara 200 STYCKEN!! Det är sjukt, det finns inga jobb så alla måste söka allt! Jag har precis för mig att det lovades JÄTTE MYCKET jobb innan valet? var tog dom vägen?

 

image2

Jag hittade ingen bild på Alice men däremot hittade jag en gammal bild på Ricco och mig... Jag lovar han är inte farlig... ;)

Nu får ni ha en jätte bra dag!

Saknad!

Plötsligt så kommer saknaden, med full kraft slår den till och man vacklar nästan omkulll.
Den kommer helt utan förvarnig och man kan nockas totalt av den, Saknaden!
I natt kom den över mig och jag grät i över en timme. Saknaden och sorgen kom över mig trots att den jag sörjde ännu inte lämnat oss! Jag hoppas att det dröjer länge än innan det händer! Men när det händer kommer mycket att förändras!

Den sorg och saknad jag kände i natt var ju inte samma som man känner för någon som gått över till andra sidan, men den är hemsk och man vill vakna och upptäcka att allt var en dröm!

 
Idag kom den över mig igen, saknaden. Fast idag var det saknaden av min älskade mormor!
Det är nu 6 år sedan hon lämnade jorden. Men saknaden kommer alltid att finnas där och man vet aldrig när den kommer smygande och nockar en!
Det är dom små sakerna, som då var helt självklara, som jag saknar mest idag! Att bara lyfta på luren och prata i timmar om allt mellan himmel och jord, eller bara sitta tysta i varsin ände och bara känna att, jag är inte ensam?
Det är just det jag skulle vilja göra nu! Ringa henne och bara veta att hon är där, men det är hon inte!

Saknaden efter min käre farbror kommer också över mig nu när jag sitter här och känner sorg inför alla man saknar, alla som lämnat jordelivet och gått vidare, men även människor som ännu lever men som  man inte träffar så ofta?

Men vi kommer att få träffa dom igen! Alla dom som gått vidare, alla dom som vi sörjer och som vi vill ha bland oss! Vi kommer alla att träffas igen, på andra sidan! Det är jag övertygad om!
Fast jag vet ju att det finns en som tänker komma på besök FRÅN andra sidan och spöka för oss! Det är jag tacksam för! :) Spökar du inte för oss som du lovat så blir jag besviken, och jag tror att det är många med mig som blir det... ;) Jag tror att alla hundar kommer vifta på svansen och vissa kommer till och med slå knut på sig själva för dom blir så glada när du kommer på besök! :) Så du kommer inte kunna smyga dig på, våra kära fyrfotingar kommer tala om när du är där! Men som sagt jag hoppas det dröjer innan du måste hälsa på oss i spökförm....

 

Här är hon, min kära mormor!

image1
Jag hopps att hon förlåter mig för att jag lägger ut en bild på henne! :)

Tiden går fort när man har trevligt!

Jag var och fikade med Elin och Jimmy, trevligt! Välkommen hem en stund Elin!

När jag var på väg hem så åkte jag som vanligt vägen förbi Sion och kyrkan, den så kallade övre vägen eller Stenkumla vägen.. Men när jag körde för brukshunds klubben tänkte jag att jag kör över vid Västerhejde kyrka och tar en sväng förbi Pernilla. Där blev jag kvar hela kvällen! Jag hade mycket trevligt. Mat fick man oxå! Mer än jag fått om jag åkt hem =) Puma är så söt när jag går, han tror alltid att jag ska gå en promenad med honom eller att han ska få följa med mig hem... Han en super go å mysig hund!! Som ni vet Pernilla så är jag gärna hundvakt igen..!!

När jag kom hem satt pappa framför tv och tog en Wiskey, vilket inte händer så ofta. Det visade Sig att det nu är oficiellt, min underbara syster är numera GODKÄND lärare!! Grattis Lina! Jag är väldigt stolt över dig!!! Du har kämpat hårt! Så pappa firade med ett glas, jag tog en cider och sen satt vi framför tv och såg Charlis änglar jag och pappsen! Mamma var i stan hos en kompis....
Nu är det tid för sängen...

Ingen resa idag!

Igår var jag och pappa ute hos U-B! Hon verkade ganska pigg, hoppas dock att det inte bara var en fasad...
Det är alltid lika skönt att komma ut dit! Det känns som ett andra hem! Numera är det dock lite tystare än det brukade vara, det är bara två hundar mot tidigare fem, sex ibland sjus st... Det är heller inga valpar där längre... Fast det är på gott och ont... Nu kan man ju gå runt som man vill utan att riskera att trampa på en liten söt oskyldig valp och fötterna slipper används som tuggleksker! Men valpar e ju SÅ SÖTA och man kan ändå inte få nog av dem!!
Hur som hällst, trotts alla förändringar i Alva så känns det så tryggt att komma ut dit, som att komma hem!
Jag hopps verkligen att U-B blir bra snart, eller mycket piggare och slipper ha ont i alla fall!! Det är så orättvist det här med sjukdomar!!

Idag skulle jag ha åkt till sthlm med tre 12åringar... Det blir dock inte så... Jag sa ifrån att jag inte  ville åka båt i den här blåsten! Vi skulle upp och se hockey, det skulle ha blivit min första live hockey match. Men men... För hockeyns skull gör det inget att resan blev inställd... Hockey är egentligen inget för mig, nej, här är det HANBOLL som gällert!! ;- ) Spelar dock inte själv, tyvärr, men det är kul att titta på!!

Nu skall jag försöka komma till skott och hoppa i duschen. Jag skall träffa Elin och fika i eftermiddag! Hon kommer hem från Sälen några dagar!! Nu när det inte blir någon resa kan jag ju träffa henne mer än planerat!! ;- )
Ha en bra dag!

RSS 2.0