Tiden flyger iväg och jag hinner inte med bloggen i allt pluggande..

HeJ!


Allt bra med er? Jag mår toppen, har varit lite stressad ett tag, men så e de när man pluggar så de e inget konstigt! Nu är jag klar med mina två fotografer som skall redovisas i morgon. Har gjort bild tolkning på båda också. Hoppas bara att redovisningen blir bra också. Har varit hemma på ön en snabbis förra helgen. Vi hade återträff från gymnasiet, det var super kul! Ingen visste att jag skulle komma och ännu färre visste att jag hade klippt mig, japp jag har klippt bort i princip allt! Vi började på Boda Borg, sen grillade vi vid spången i Dahlhem. Sen på kvällen så träffades vi vid kvarterslokalen vid Melonen och festade... jag åkte dock hem tidigt eftersom jag skulle med båten tidigt. Underbart att få träffa mamma och pappa lite, fast det var just LITE jag träffade dom... jag åkte iväg på söndagen och tittade på en kamera. Så när jag kom hem igen var det bråttom att äta och sen till båten.

Sen hände det lite tråkigheter i Nynäshamn, men det behöver vi inte prata mer om än så...


Ledsen att bilderna inte kommit! Hoppas ni inte e allt för arga på mig!

Jag försökte nu att lägga upp några bilder, men av någon anledning gick det inte. Och jag är för trött för att göra något åt det... men jag skall FÖRSÖKA göra något åt det snart!

Vet ni en annan sak föresten? Klart ni inte vet, men jag kan berätta nu.

Jag skall vara med ok dokumentera en förlossning!


Ha det toppen!
Nu skall jag sova!


Dubbelgångare?

Oj vad jobbigt! Varför finns det två av vissa personer?

Jag håller på att forska om två fotografer som har haft betydelse för fotografins historia, den ena är Robert Capa. Han har haft ihop det med Ingrid Bergman! Tänk er! Fast det är ju inte Ingemar Bergmans fru, som jag trodda! ;(

Men det är Hollywoodstjärnan Ingrid Bergman, häftigt det också kanske, men jag trodde ju att det var Ingemars fru...

Robert Capa dog av att han trampade på en landmina...


Kramar


Onda eller goda andar, finns dom?

HEJ!


Oj, vart skall jag börja? Det har hänt mycket sen sist. Fast samtidigt vet jag inte vad... det var ju lite konstigt kanske!?


Jag kan ju börja med marknaden. Det var ju alltså markand i Hudik igår och vi hade ju fått en uppgift, att fotografera situationer. Det var riktigt svårt! Jag hade räknat med att det skulle finnas massa arga och skrikande ungar ÖVER ALLT! Men antingen var det för tidigt på morgongen eller så är alla små barn EXTREMT väluppfostrade här i Helsingland! Det fanns nästan inge arg och gråtande barn, och inte ett enda slagsmål blev det heller! Men jag lyckades nog fånga några situationer...


Efter marknaden åkte vi och handlade, då hade vi Jacob och Kim med oss. När vi kom hem så åt vi bakad potatis och Skagenröra, jag, Sandra, Jacob och Kim! Det var trevligt, och vi höll på att dö flera gånger... Speciellt Sandra...! Det blev en vild nykter fest, vi slog sönder glas och hade oss! Nej, det var mer en olycka...! Sen skulle jag och Sandra gå och tömma soporna och källsorteringen, då såg vi at det lyst i vårat klassrum så vi tänkte att vi går dit och ser vem det är. Men det var ingen som öppnade åt oss. Vi tänkte då att den stackaren som var där inne var livrädd och inte vågade öppna! Så vi hämtade en annan nyckel för att kolla om det var någon i källaren (alltså vårat klassrum...) men det var inte någon där. Av någon anledning hamnade vi sen inne i det andra internat huset, jag minns inte varför vi gick dit men det gjorde vi i alla fall. Vi satt och pratade med Jacob ganska länge, av någon anledning började vi prata om andar och övernaturliga ting och så vidare och så vidare... vi blev riktigt djupa mitt i natten, på att iskallt stengolv i trappuppgången! Vet inte varför vi satt där men så kan det gå. Kul att hitta någon mer som tror på andar/spöken och som tror på sånt man inte kan se om ni förstår vad jag menar! Någon som tror på en när man berättar om Kitas reaktion när hon kom hem till Rolfs mamma i Hemse och liknande saker.


Idag så kom Sandra och väckta mig halv tio och undrade om jag ville följa med på en promenads. Men hon hade lite annat i kikaren. Vi gick en bit och sen hittade vi ett jätte blött ställe med massor och stickiga "blommflus" , trott eller ej men det var mysigt! Där låg vi i gräset och pratade om ALLT! Om andar om positiv och negativ energi, om att tro på sånt man inte kan se om, ja allt! Jätte mysigt och spännande att höra hur andra tänker! Vi tänker ganska lika. Speciellt om djur! Hon förstår också att djur är mycket klokare än vi, att dom ser och vet så mycket mer än vi. Hon förstår att uppskatta och värdera djur på ett sätt som dom förtjänar. Vi pratade mycket om chakran igår om att vara öppen, att kunna se och känna andar.

Tror ni att det finns saker vi inte ser, andar, energi... vad som helst?

Vad tror ni, är det vi som är vridna i huvet eller finns det?




Ha det bra!


Nu är det helg!

Hej svejs i blåbärsskogen!


Till att börja med, jo Pernilla man använder ännu mörker rum och kemikalier.  :-)

Det är många digital fotografer som går tillbaka till analogt och mörker rum!

Många tycker att den digitala fotograferingen är fusk, för att många gör ett likhetstecken mellan digitala bilder och photoshop. Alltså att det är fusk bilder...! Så är det kanske i många fall men LÅNGT ifrån alla photoshopar sina bilder! Men det är som sagt många som väljer att gå tillbaka till det analoga. Dom vill på skolan att vi skall prova på alla former och sedan själva inriktning eller jobba med båda.


I natt mådde jag riktigt riktigt dåligt! Mådde mycket bättre, i princip bra, i morse men kände ändå att jag ville vara hemma och vila. Dom andra åkte på utflykt till något gammalt stålverk i Iggesund. Där dom fick i uppgift att fotografera med analog kamera. Bilderna skulle återskapa miljön som man föreställde sig att den såg ut när sågverket var i produktion. Synd att jag missade det! Men fram emot lunch var jag så less och uttråkad så jag började städa och tvätta och när dom andra kom tillbaka från utflykten så gick jag och åt med dom. På eftermiddagen var jag med på "lektionen", vi bestämde i vilken ordning nästa veckas bilder skall hänga, sen var vi klara!

Jag, Sandra och Katti skulle egentligen ha plockat blåbär igår, men jag blev ju sjuk... så vi gjorde det idag istället. Så i kväll blir det blåbärs paj och tecknad film! (Vi plockade vinbär också som vi kanske gör paj av någon annan dag. Och så plockade Katti lingon till mig som jag skall ta med hem!)



I morgon skall vi åka på marknad i Hudik! (Fast jag var på väg att skriva Hemse marknad... nu kan man ju fundera lite på hur min hjärna tänker! )

Det skall bli kul! Vi skall fotografera situationer...! Får se hur det går. Eftersom jag var sjuk idag när dom andra fotograferade analogt så tänkte jag att jag skulle göra det i helgen istället. Spännande!


Snart flyttar Lina och Jonas äntligen till Gotland! Fast lite tråkigt att dom skulle göra det just nu när jag har kommit till fastlandet! Men det är kul att Jonas har fått jobb och att dom hittat boende och så. Toppen att dom hinner flytta innan bebisen kommer! Jag blir snart FASTER! Och sen blir jag MOSTER! Bara ca 2 månader emellan! Allt på en gång!


jag kan inte lova, men i helgen kanske det blir bilder på bloggen också! Eftersom vi nu har fått nycklar till Våran datasal så har jag lite mer tid på mig att välja vilka bilder jag vill ha på bloggen och lägga på ett minne och sen springa fort som tusan in i huvudbyggnaden och sätta mig vid en data i denhär datasalen och sen kan jag lägga in bilder på bloggen! (Vi får inte använda Internet på våra datorer där vi har våra bilder för att inte riskera något och så... )


Nu skall jag äta lite sen skall jag äta paj och se på film!


Ha det bra!


STORMTRIVS!!

HEJ!


Vet ni? Igår då fick vi varsin filmrulle (svart/vit), en 36 rulle, som vi skulle ta slut på. Och idag så har vi framkallat! Det var kul, men jag hatar mörker rummet! Jag är ju så himla mörkrädd, det blir ju inte bättre av att veta att det är ett litet rum och att det är absolut FÖRBJUDET att gå ut innan man är klar. Eller är det ens egna bilder så får det ju gå då, men man är ofta fler inne i rummet, jag MÅSTE ha med mig någon in! Jag går bara inte in själv, ALDRIG! Fast allt gick över förväntan i mörker rummet idag faktiskt. Förutom att jag och Gredi glömde att ta med en sax in så vi kunde klippa filmen från rullen när vi snurrat upp den på spolen... Men det löste vi galant! Sen var det själva framkallningen... det gick också bra, men det var lite krångligt med alla kemikalier och så... Det stod kvar gamla använda och lite så, men det löste sig. Fast när vi var klara med allt skakande och tid tagande och mätande av temperaturer, så var filmen ändå inte helt fixerad! Men det var inte vårat fel och det gjorde inget för bildernas skull! I morgon skall vi göra förstoringar! Det skall bli jätte kul! Och i morgon kommer den tredje läraren, har ännu inte träffat honom. Han är från frankrike.. Han är studiofotograf så han skall gå igenom studio fotografering och material.


Nu är jag skit trött, måste sova!

Skall upp tidigt och ut å promenera i morgon!


Ha det så bra och var rädda om er!


Tack för inläggen!!

Det kommer strax bilder! Kanske i morgon eller i helgen eller så.
I helgen föresten så skall vi på marknad i Hudik...!

Natti natt!


RSS 2.0