Ricco är farlig oavsett vad folk säger! ;)

HEJ!

Det blev typ invasion på Nyman´s igår? Eller invasion va kanske att ta i, men första 1,5 timmen hade jag lika mycket som hela dagen i lördags? Jag hade 35 beställningar på första 1,5 timmen sen lugnade det ner sig ett tag men på kvällen ökade tempot igen så jag kom upp i 75 beställningar på hela dagen! Det är jätte mycket så här på försäsongen!

 

Idag har jag inte gjort mycket men jag skall försöka ta mig i kragen å att göra ett ryck i mitt rum och tvätta lite också. Pappa håller på med terrassen och mamma pysslar lite i rabatterna. Jag har lekt lite med hundarna i trädgården nu i kväll, men Ricco tyckte det spårade ur när jag hämtade kameran och skulle ta kort på honom i alla olika vinklar och i alla möjliga ställningar? så tillslut gick han upp på terrassen och tänkte sluta leka, men då hittade han en papperskasse från Linds eller liknande. Då bestämde han sig för att döda den?!

image36
Jag hittade Riccos igelkott (piggekott) när jag tog fram utekrukorna från förådet...
image37
Ricco tuggar lite på piggkott under det japanska körsbärsträdet.

image38


image39
har du plåtat färdigt snart så jag får äta upp min piggekott snart?

image40
Så här ser hundarnas leksaker ut efter en sommar, undrar hur stackars piggekott ser ut efter
den här somaren...

image41
pappa skruvar lite på terrassen. han skall bygge en ställning så att vi kan ha klängväxter...

image42
när han skulle döda kassen hängde den sig på nosen... (det var inte jag som hängde den där.. den fick han dit själv!)

image43
DÖDA!!!

image44
Så färdig DÖDAD... gissa vem som fick städa upp efter dödanet...

image45
pappsen är duktig han, han e trött och har ont i benen, men han kämpar på ändån! han e värd en ELOGE!

image47
visst ser han ut som Musse Pigg i sina hörselskydd med inbyggd radio...

Mammornas dag i dag!! Det är dom värda!

Idag väntas tydligen en invasion på Nyman´s för jag skall börja kl. 13 inte 15 som jag brukar? fast jag tror att det är som Elin sa; att folk nog hellre går och äter en morsdag middag på Toftagården än på Nyman´s? Men men, vi får se. Synd bara att jag inte hinner träffa min kära mamma något idag nästan? Men hon har i alla fall fått en stor fin blombukett från syrran (inköpt av mig, eftersom det är lite svårt för syrran själv att göra det när hon är i N-köping?) och så har hon fått en tunika av mig, hon blev glad! Det började med att hon fick gå ut i garaget och leta after något, jag sa inte vad det var bara att det var från Lina. Sen kom hon in och med en stor bukett och var jätte glad. Sen åt vi lite frukost och jag tog fram en kartong. I botten hade jag lagt tunikan och över hade jag lagt en frigolit platta och över den små frigolit bitar som ligger i paket som man beställer? hon började rota runt, sen insåg hon att hon var tvungen att pocka ur alla småbitar för att komma åt plattan? när hon tog bort plattan och såg att det låg ett klädes plagg såg hon ut som en fågelholk i ansiktet? hon har nämligen aldrig fått kläder av mig förut inte på morsdag i alla fall... hon och jag har nämligen ganska olika smak och jag har jätte svårt att köpa kläder till andra, men när jag var i stan i måndags s å hittade jag en fin tunika som var SÅ mamma!

 

Nu måste jag göra mig i ordning så jag hinner till jobbet?

Ha en bra dag alla mammor!

Helt slut efter en lönings fredag!

OJOJOJ, vad lite lön kan gör! Jag är ju helt färdig! Ibland så smäller det till på lilla Nyman´s i Tofta? Först händ inget, det var jätte lugnt och jag kunde pyssla i köket i lugn och ro och röja efter Helens framfart under dagen och få alla saker på den plats jag vill ha det. Men sen smällde det till och jag hade fullt med beställningar och hur mycket mat som helst som skulle ut samtidigt! Antagligen för att lönen och helgen kom samtidigt?J Efter en stund, när jag har som mest, så kommer Arne (pizza bagaren) och Helen och frågar om jag behöver hjälp? Egentligen behövde jag väll kanske det, men jag är envis och skulle aldrig BE om hjälp, inte ifrån Arne i alla fall. Jag har lite svårt för Arne, han har lite konstig syn på vissa saker och jag tycker bara att han är jobbig. Men det måste väll nämnas att han nog är snäll egentligen? I alla fall så frågade dom om jag behövde hjälp och som sagt så behövde jag väll det egentligen, men jag vet hur det blir om jag tar hjälp av dom? Dom lagar inte mat på samma sätt som jag, dom gör inte i samma ordning och så vidare? Så varje gång jag släpper in dom i köket och tar emot deras hjälp så slutar det med att jag har absolut INGEN koll alls och då backar jag undan och hoppas på att dom har koll? Även om det är mycket så har jag alltid koll, jag har aldrig under den här säsongen och inte under tidigare heller, tror jag, tappat kollen och kontrollen (inte så länge Arne och Helen håller sig borta från köket i alla fall..J). Plus att när man väl släppt in dom i köket så blir man aldrig av med dom igen J Det är verkligen så, ju fler kockar? Nu är jag helt slut och knäet det värker så jag vet inte var jag skall ta vägen. Så nu är det värktablett och sängen som gäller för mig!

 

God natt!

 

Ps. Jag har skickat in ansökan till fotolinjen nu. Så jag hoppas på svar i sommar någon gång? Håll tummarna för mig!

image35
Pappa har nästan lagt färdigt gången, men vi skall köpa till lite stenar till sol hörnet och framför terass trappan, och det är inte helt bestämt vilka stenar det skall vara så därför är inga stenar beställda heller...

Skönt att vara ledig efter helgen.

Skönt att va ledig efter att jobbat i helgen. I lördags var det mycket på jobbet, jag hade mycket i köket också (30 st. beställningar). Det brukar mest vara pizza? men i söndags så var det nästan helt dött!(8 st. beställningar) så jag hann städa hela köket riktigt ordentligt, så det var typ kliniskt rent när jag gick hem? Men jag får inte njuta av det eftersom jag inte jobbar förrän på fredag igen.?. Och Helene (chefens fru) har inte alls samma ordning och platser på allt som jag har så jag får börja med att städa efter lunchruschen och flytta tillbaka allt där det skall stå! Men men, då har man nått att göra medan man väntar på kvälls ruschen?

Jag badade på Tofta förra måndagen föresten! Det var skönt men efter en stund så började det isa i benen! Jag var i typ 2 minuter? badar nog hellre i havet än i toftagropen eftersom det är massa grodyngel där? inte mysiga att bada med?

Jag skickade in min ansökan till skolan i förra veckan också! Så får vi se hur det går?

Var i B-vik igår, brorsans flickväns (Cia) dotter (Sanne) fyllde 6år! Riktigt trevligt! Sannes mormor och Cias kusin med tre barn var nere från Sthlm. Så det var dom och jag. Jag åkte där utifrån kl. 00,00 i natt, så jag var hemma vid 1 tiden? Så jag var jätte trött i morse. Men efter att ha tagit det lugnt med en bra bok i solen så har jag nu återhämtat mig. ;)

Nu skall det bli kvälls fika framför tv:n. Sen blir det nog sängen tidigt.

Tänkte ringa till Elisabeth J i morron och chansa på att hon e hemma så jag kan åka dit och hälsa på en stund.

Ha en trevlig kväll!

image32
hemma i trädgården...

image33
Kita tröttnade på att sitta och titta på oss när vi satt i vardagsrummet och såg på tv, så hon la sig ner.
Och passade på att prova husses tofflor...

image34

Solnedgång på Tofta i mars...

Ber om ursäkt för dröjsmålet

OJOJ!! En hel månad! Inte bra! Jag ber om ursäkt för jag inte uppdaterat på nästan en månad!

 

Men det är ju så fint väder å då vill man ju inte sitta vid datorn?!

Vi håller ännu på i trädgården, bilder skall jag försöka lägga in i morgon.

 

Jag har börjat jobba också. Jag jobbar på Nyman´s i Tofta. Grill/kök/pizzeria, jag är i köket. Och jag tror att det kan bli en halv jobbig sommar? det är många fler rätter än när jag var där sist (´förr förra sommaren? ) men det blir nog bra, det är bra betalt å det är ju ett gigantiskt plus. Även om det är typ det enda pluset så?

 

Var och tittade på hundutställning igår! Det var kul! Å vad det var länge sedan man var på något sådant, har inte ställt ut själv på länge heller.. Det saknar jag också! Fast Ricco tycker inte det är så kul och han kommer inte att användas i avel heller så.. Kita tycker det är kul, men det skulle nästan bara vara pinsamt att gå in med lilla skruttan i ringen?

Men det var kul att träffa alla igen! Jag blev jätte förvånad när jag såg KITTY!! Men det var kul att träffa dig igen, DET VAR LÄNGE SEN!! Å Elisabeth, det var också LÄNGE sedan! Å lilla Elias, så söt han var! Måste absolut åka ut och hälsa på och se huset!

 

Nej, nu är klockan mycket å jag e helt slut! Det var mycket på jobbet idag. Vi hade nästan 200 pizzor idag, det är jätte mycket för att vara för säsong? Jag hade mycket i köket också!

 

Nu skall jag sova!

God natt allihop!

RSS 2.0